Alt Yapı Tesisatları Neden Önemli?

tarafından
520
Alt Yapı Tesisatları Neden Önemli?

Binaların alt yapı tesisatları olması yaşam için oldukça önem taşır. Herhangi bir arıza durumunda bina sakinlerine sıkıntı yaratacak arızaların kişiler için hizmet vermemesi ve aksaması durumunda gerekli konfor sağlanamaz.

Tesislerin bina ve içi mutlaka bir alt yapı tesisatlarına ihtiyacı bulunmaktadır. Bu tesisatların mutlaka kaliteli ürünlerin kullanımının yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Alt Yapı Tesisatları İçin Yapılması Gereken Çalışmalar

Alt yapı tesisatları kurulmasında kullanılan sistemler daha rahat bir yaşam kalitesi oluşturmak amacı ile yapılması gerekli çalışmaları kapsar. Alt yapı tesisatları için yapılan çalışmalar arasında şu sistemler olmalıdır;

Isıtma Sistemi

Binaların hemen hemen hepsinde yapılması gereken altyapı tesisatlarından biridir Petek kaloriferler kombi de dahil olmak üzere ısıtma sistemlerinin içinde yer alır.

Atık Su Sistemi

Alt Yapı Tesisatları Neden Önemli?

Alt Yapı Tesisatları Neden Önemli?

Atık suların sızıntı yaratmadan şebekeye ulaşmasında kullanılan sistemdir. Pis su atıkları denilen atıklar mutfak banyo, tuvalet gibi pis suların giderlerinden oluşan alt yapı sistemleridir.

Temiz Su Sistemi

Yaşam kalitesinin artırılması için çevre ve binanın su işlerinde kullanılan su arıtma, su depoları, hidrafor ve yumuşatma cihazları dahil olmak üzere temiz su sisteminde kullanılan sistem içinde yer alan tesisat araçlarıdır.

Sıcak Su Sistemi

Bina içinde yer alan termosifon, şofben, kombi gibi bina içinde yer alan ya da bina dışı ortak gelen şebeke suları sistemin içinde yer alır.

Su Kaçağı

Bina dışı ve içinde temiz suyun dışarı sıması ya da bina içine sızarak ya da su basıncısından düşüklük nedeni ile verimli kullanılamaz hale gelir veya binaya zarar vermesi söz konusu olabilir.

Su Arıza

Borularda ve bina içi dışı olmak üzere boru ve tesisatta arıza söz konusu olabilir. Bu durumun nedenlerinden biri kaliteli tesisatın döşenmemesi sorunundan kaynaklanmaktadır. Binanın tesisatlarında meydana gelen arızalar borularında hasar görmesini sağlamaktadır.

Yağmur Suyu Koruge Borulama Sistemleri

TS EN 13476-3 standartlarına göre hammaddesi uygun olarak üretilmiş bina dışı atıksı rögar ve koruge borulama işleri yapılmaktadır. Koruge borulama sistemi korozyona karşı sertlik derecesi üstün kalitede üretilmiş bir üründür. Aşınmaya ve kimyasallara karşı dayanıklı olduğundan tercih edilmektedir. Kullanım alanları oldukça yaygın olan bu ürünlerin kullanıldığı yerler;

  • Sanayi atık suyu uzaklaştırma
  • Kanalizasyon
  • Yağmur suyu uzaklaştırma
  • Toprak zemin sularının taşınması
  • Evsel tık suyun uzaklaştırılması
  • Sanayi atık sularının uzaklaştırılma

Gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Koruge Boruların Avantajları

Koruge boruları oldukça avantajlı bir üründür. Zemine uyum sağlayan trafik, deprem gibi hareketlerden etkilenmez ve uzun süreli kullanım özelliği mevcuttur. Çevrenin korunmasına katkı sağlayan bina dışı yağmursuyu rögar ve koruge borulama işleri yapılarak 0,5 bar sızdırmazlık sağlamaktadır.

Sıcaklık değişmelerine karşı dirençli olan koruge borular 50 yıl boyunca dayanıklılığını korumaktadır. Ayrıca güneş ışığına karşı dayanıklı yapıda olup teleskopik yöntem sayesinde nakliye ve stoklama işlemi de kolaylıkla yapılmaktadır. Hafif yapılarından dolayı kolay kurulabilir esnek yapıya sahiptirler.

İske Şebeke Suyu Altyapı İşleri

Yaşam kalitesini artırmak amacında sağlıklı şekilde insanların içme suyu içmelerine olanak sağlayan hatlar için iske şebeke suyu altyapı işleri sayesinde boru hattı projeleri kapsamında boruların yenilenme çalışmaları yapılmaktadır.

Şehrin daha temiz su ihtiyacını karşılamada boruların kalitesi ve alt yapı ile sağlamlaştırılması amacı ile kaliteli boruların döşenmesi paslanmaz ve ısıya dayanıklı ürünlerin geliştirilmesi ile daha sağlıklı su içme fırsatı sunmaktadır.

Doğalgaz Şebeke Altyapı İşleri

Kaynağından çıkan gazları yüksek basınca dayanıklı boru hatlarından taşıyan doğalgaz şebeke altyapı işleri ile şehrin güvenli gaz dağıtımı yapılmaktadır.

Dayanıklı çelik boruların döşenmesi oda şeklinde kurulup betonarme olarak inşa edilen boru tesisleri, kolay kontrol edilebilen ve tehlike olduğunda kesinti yapılabilen sistemle donatılmıştır. Doğal gaz şebeke alt yapıları uzun ömürlü olup hayati tehlikenin olduğu zamanda anında müdahale edilebilen sistem ile tesis edilmiştir.